

### Long-Term Services and Supports (LTSS) Trust Commission

Thursday, November 10, 2022 8:30 – 11:30 a.m.

This meeting is entirely virtual. To attend via Zoom Webinar, please click the link:

https://dshs-wa.zoom.us/j/85278025431?pwd=Rkh5dG50Ry9sU3BiZ2lzYU50L3A1Zz09 Dial by location: +1 253 215 8782 US (Tacoma)

Webinar ID: 852 7802 5431 Passcode: 237721

LTSS Trust Commission Members:	Senator Karen Keiser Representative Paul Harris Senator Judy Warnick Representative Frank Chopp Representative Nicole Macri Senator Steve Conway Senator Curtis King Representative Drew MacEwen Secretary Jilma Meneses, Department of Social and Health Services Commissioner Cami Feek, Employment Security Department Taylor Linke, Health Care Authority Madeleine Foutch, Representative of a union representing LTC workers Brenda Charles-Edwards, Individual receiving LTSS #1, or designee Ruth Egger, Individual receiving LTSS #2, or designee Andrew Nicholas, Worker who is paying the premium (or will likely be paying) Rachel Smith, Representative of an organization of employers whose members collect the premium John Ficker, Adult Family Home Providers Representative Laura Cepoi, AAA Representative Michael Tucker, Representative of an organization representing retired persons Lauri St. Ours, Representative of an association representing SNF/ALF providers
Guest	Ben Veghte (DSHS), Andrea Meewes-Sanchez (DSHS), Matt Smith (OSA),
Speakers:	Chris Giese (Milliman), Annie Gunnlaugsson (Milliman)



- **Please Read:** 09/13/2022 Commission meeting minutes
  - Agency Administrative Expenses Report •
  - WA Cares Fund and Other Benefits Grid
  - Eligibility Criteria Activities of Daily Living (ADLs)
  - Milliman Final Report on New Baseline
  - <u>Actuarial Report Explainer video</u>
  - Draft Commission Report Recommendations
  - Written Correspondence for Public Comments

### Meeting Goals:

- 1. Listen to Understand
- 2. Approve Consent Agenda
  - 3. Approve Agency Administrative Expenses Report
  - 4. Receive Milliman Final Report on New Baseline
  - 5. Receive update on OSA Solvency Report
  - 6. Decide on final proposed recommendations from workgroup on Portability
  - 7. Decide on final proposed recommendations from workgroup on Benefit Eligibility
  - 8. Decide on final proposed recommendations from workgroup on Recertification and Rescinding Private LTC Insurance
  - 9. Provide feedback on Commission Report Recommendations
  - 10. Provide input on agenda for next Commission meeting on December 9

Time	Торіс	Commission Action	Lead
8:15 - 8:30	Technology Check and e-	Virtual meeting will be open	Secretary
15 minutes	Coffee	for all panelists. Test	Meneses,
before		audio/video.	Porsche
meeting			Everson, and
			DSHS staff
8:30 - 8:35	<u>Official Start:</u>		Secretary
5 minutes	Welcome and call to		Meneses
	order		
	order		
	Meeting Goals		
8:35 - 8:40	Consent Agenda	Approve consent agenda –	Secretary
5 minutes	1. Minutes from	Action	Meneses
	09/13/2022		



Time	Торіс	Commission Action	Lead
8:40 – 8:45 5 minutes	2. Agency Administrative Expenses Report	Approve report and identify volunteer to submit the report – Action	Secretary Meneses
8:45 – 9:20 35 minutes	3. Milliman report on final baseline	Receive Update	Chris Giese and Annie Gunnlaugsson, Milliman
9:20 – 9:40 20 minutes	4. Update on OSA Solvency Report	Receive Update	Matt Smith, OSA
9:40 – 10:05 25 minutes	5. Report of policy recommendations from Workgroup on Portability	Decide on recommendations – Action	Madeleine Foutch, Commission Member; Ben Veghte, DSHS
10:05 – 10:10 5 minutes	Break		
10:10 – 10:30 20 minutes	6. Report of policy recommendations from Workgroup on Benefit Eligibility	Decide on recommendations – Action	Ruth Egger, Commission Member; Andrea Meewes- Sanchez, DSHS;
10:30 – 10:50 20 minutes	7. Report of policy recommendations from Workgroup on Recertification and Rescinding of Private LTC Insurance Exemption	Decide on recommendations – Action	Andrew Nicholas, Commission Member; Ben Veghte, DSHS



Time	Торіс	Commission Action	Lead
10:50 – 10:55 5 minutes	Break		
10:55 – 11:15 20 minutes	Review annual Commission Report	Provide feedback	Ben Veghte, DSHS
11:15 – 11:25 10 minutes	Public Comment	Receive public comment	Porsche Everson
11:25 – 11:30 5 minutes	<ul> <li>Review Agenda for</li> <li>December meeting <ul> <li>Approve Final</li> <li>Commission Report</li> <li>Final OSA Solvency</li> <li>Report</li> <li>Commission</li> <li>recommendation</li> <li>topics for 2023</li> </ul> </li> <li>Agency WA Cares <ul> <li>Budget Requests for</li> <li>2023-2025 Biennium</li> <li>Communications</li> <li>Update</li> </ul> </li> <li>Wrap-up <ul> <li>Action items review</li> </ul> </li> </ul>	Provide input	Secretary Meneses

# **ACTION ITEMS**

Who?	Does What?	By When?