

Long-Term Services and Supports (LTSS) Trust Commission

Thursday, September 23, 2021 1:00 – 4:00 pm

This meeting is entirely virtual. To attend via Zoom meeting, please click the link:

https://us02web.zoom.us/j/83213658579?pwd=ZG10bUIWNHd6TIV0MllrREx0ZVIzUT09

Dial by location: +1 253 215 8782 US (Tacoma)

Meeting ID: 832 1365 8579

Passcode: 869130

LTSS Trust Senator Karen Keiser

CommissionRepresentative Paul Harris
Members:
Senator Judy Warnick

Representative Frank Chopp Representative Nicole Macri

Senator Steve Conway Senator Curtis Kina

Representative Drew MacEwen

Assistant Secretary Bill Moss, Department of Social and Health Services

Commissioner Cami Feek, Employment Security Department

Taylor Linke, Health Care Authority

Madeleine Foutch, Representative of a union representing LTC workers

TBD, Individual receiving LTSS #1

Ruth Egger, Individual receiving LTSS #2

Andrew Nicholas, Worker who is paying the premium (or will likely be

paying)

Sarai Childs, Representative of an organization of employers whose

members collect the premium (or will likely be collecting) John Ficker, Adult Family Home Providers Representative

Dan Murphy, AAA Representative

Peter Nazzal, Home Care Association Representative

Michael Tucker, Representative of an organization representing retired

persons

Lauri St. Ours, Representative of an association representing SNF/ALF

providers

Guests: Senator Lynda Wilson

Guest Ben Veghte (DSHS), Luke Masselink (OSA), Matt Smith (State Actuary), Lisa

Speakers: Kissler (ESD, Kelly Lindseth (ESD), Cathy MacCaul (AARP)



Please Read: •

- 7/23/2021 Commission meeting minutes
- Draft Risk Management Framework
- Benefit Eligibility Workgroup Summary
- Benefit Eligibility Workgroup Options Grid
- Milliman Benefit Eligibility Modeling Results
- Charter for Supplemental Private LTC Insurance workgroup
- Draft Agency Administrative Expenses Report
- Briefer regarding ESD proposed draft request legislation
- ESD proposed draft request legislation PFML-LTSS Privacy and Data Sharing

Meeting Goals:

- 1. Receive update on outreach activities
- 2. Provide input on OSA solvency report and recommendations outline
- 3. Receive update from Risk Management Framework workgroup and provide input
- 4. Discuss Commission recommendation options
- 5. Approve charter for Supplemental Private LTC Insurance workgroup
- 6. Receive update from ESD on the exemption application readiness/go-live that begins October 1st
- 7. Provide input on draft Administrative Expenses Report
- 8. Share ESD request legislation

Time	Topic	Commission Action	Lead
12:45 – 1:00 15 minutes before meeting	Technology Check and e-Coffee	Virtual meeting will be open for all attendees. Test audio/video. Refresh on virtual meeting controls.	Bill Moss, Porsche Everson, and DSHS staff
1:00 – 1:05 5 minutes	Welcome and call to order Meeting Goals		
1:05 – 1:10 5 minutes	Consent Agenda 1. Minutes from 7/23/2021	Approve consent agenda. (Voice vote)	Bill Moss
1:10 – 1:40 30 minutes	Old Business 1. Outreach activities	Receive update	Ben Veghte, Kelly Lindseth, Cathy MacCaul



Time	Topic	Commission Action	Lead
1:40 – 1:50 10 minutes	Old Business 2. OSA Solvency Report and Recommendations Outline	Provide input	Matt Smith
1:50 – 2:20 30 minutes	Old Business 3. Risk Management Framework workgroup update	Give input on: Actuarial measures and reporting Response strategies Sharing Risk Management Framework with other entities Draft Risk Management Framework	Luke Masselink, Ben Veghte, Matt Smith
2:20 – 3:00 40 minutes	Old Business 4. Commission recommendation options	Provide input, see where there is alignment and discuss next steps	Dan Murphy, Bill Moss
3:00 – 3:10 10 minutes	Break		
3:10 – 3:20 10 minutes	Old Business 5. Charter for Supplemental Private LTC Insurance workgroup	Approve charter	Ben Veghte
3:20 – 3:30 10 minutes	New Business 1. Status update on exemption application readiness/go-live	Receive update	Kelly Lindseth
3:30 – 3:40 10 minutes	New Business 2. Draft Administrative Expenses Report	Provide input	Ben Veghte, Lisa Kissler, Taylor Linke, Matt Smith
3:40 – 3:45 5 minutes	New Business 3. ESD request legislation	Receive update	Kelly Lindseth
3:45 – 3:55 10 minutes	Public Comment	Receive public comment	Porsche Everson



Time	Topic	Commission Action	Lead
3:55 – 4:00 5 minutes	 Set Agenda for next meeting, November 10th Approve Administrative Expenses Report Approve Risk Management Framework Reach agreement on Commission recommendations and OSA solvency report and discuss next steps Investment Strategy Subcommittee and State Investment Board update on investment plan for WA Cares Fund Update on Exemptions 2022 Commission meeting schedule and potential agendas Agency budget requests Wrap-up Action items review Adjourn 	Provide input	Bill Moss

ACTION ITEMS

Who?	Does What?	By When?