

Monday, April 18, 2022 1:00 – 4:00 pm

This meeting is entirely virtual. To attend via Zoom Webinar, please click the link:

https://us02web.zoom.us/j/84887692663?pwd=dmpkZGVzK1ovVkRwdWNSVExmbS9xUT09 Dial by location: +1 253 215 8782 US (Tacoma) Webinar ID: 848 8769 2663 Passcode: 338122

LTSS Trust Commission Members:	Senator Karen Keiser Representative Paul Harris Senator Judy Warnick Representative Frank Chopp Representative Nicole Macri Senator Steve Conway Senator Curtis King Representative Drew MacEwen Secretary Jilma Meneses, Department of Social and Health Services Commissioner Cami Feek, Employment Security Department Taylor Linke, Health Care Authority Madeleine Foutch, Representative of a union representing LTC workers Brenda Charles-Edwards, Individual receiving LTSS #1, or designee Ruth Egger, Individual receiving LTSS #2, or designee Andrew Nicholas, Worker who is paying the premium (or will likely be paying) Vacant, Representative of an organization of employers whose members collect the premium (or will likely be collecting) John Ficker, Adult Family Home Providers Representative Laura Cepoi, AAA Representative Michael Tucker, Representative of an organization representing retired persons Lauri St. Ours, Representative of an association representing SNF/ALF providers
Guest	Ben Veghte (DSHS), Matt Smith (State Actuary), Matt Buelow (ESD), Kelly
Speakers:	Lindseth (ESD)



#### Meeting Goals:

- 1. Approve 12/10/21 Commission meeting minutes
- 2. Receive update on 2022 WA Cares Fund legislation
- 3. Review Commission recommendation topics for this year
- 4. Receive update from Supplemental Private LTC Insurance workgroup
- 5. Receive update from ESD on employer premium collections, selfemployed opt-in, and wage reporting
- 6. Receive update on OSA's planned work for the year
- 7. Provide input on agenda for June Commission meeting

Time	Торіс	Commission Action	Lead
12:45 – 1:00 15 minutes before meeting	Technology Check and e-Coffee	Virtual meeting will be open for all panelists. Test audio/video.	Secretary Meneses, Porsche Everson, and DSHS staff
1:00 – 1:15 15 minutes	Welcome and call to order Meeting Goals		Secretary Meneses
1:15 – 1:20 5 minutes	Consent Agenda 1. Minutes from 12/10/2021	Approve consent agenda.	Secretary Meneses
1:20 – 1:35 15 minutes	New Business 1. 2022 WA Cares Fund legislation	Receive Update	Ben Veghte, DSHS Matt Buelow, ESD
1:35 – 1:50 15 minutes	New Business 2. Commission recommendation topics for this year	Provide feedback	Ben Veghte, DSHS Secretary Meneses
1:50 – 2:05 15 minutes	Old Business 1. Supplemental Private LTC Insurance Workgroup	Receive update	Ben Veghte, DSHS
2:05 – 2:20 15 minutes	Old Business 2. ESD update on employer premium collections, self- employed opt-in, and wage reporting	Receive Update	Kelly Lindseth, ESD
2:20 - 2:30	Break		Page 2 of 4



Time	Торіс	Commission Action	Lead
10 minutes			
2:30 – 2:40 10 minutes	Old Business 3. OSA update	Receive update	Matt Smith, OSA
2:40 – 3:00 5 min setup 15 minutes for comment	Public Comment	Receive public comment	Porsche Everson
3:00 – 3:30 30 minutes	<ul> <li>Set Agenda for next meeting <ul> <li>Update from Supplemental</li> <li>Private LTC Insurance</li> <li>workgroup</li> </ul> </li> <li>Update on Investment Plan</li> <li>Shared Savings Waiver</li> <li>concept paper</li> <li>Outreach and education</li> <li>update</li> <li>OPMA training/refresher</li> </ul> Wrap-up <ul> <li>Action items review</li> <li>Special thanks</li> <li>Adjourn</li> </ul>	Provide input	Secretary Meneses



# **ACTION ITEMS**

Who?	Does What?	By When?