

Long-Term Services and Supports (LTSS) Trust Commission

Tuesday, July 26, 2022 1:00 – 4:00 pm

This meeting is entirely virtual. To attend via Zoom Webinar, please click the link:

https://us02web.zoom.us/j/88528436903?pwd=a3I2N2RpKzhVYTEwcE0zRjFCZG13QT09

Dial by location: +1 253 215 8782 US (Tacoma)

Webinar ID: 885 2843 6903

Passcode: 293956

LTSS Trust Senator Karen Keiser

CommissionRepresentative Paul Harris
Members:
Senator Judy Warnick

Representative Frank Chopp Representative Nicole Macri

Senator Steve Conway Senator Curtis King

Representative Drew MacEwen

Secretary Jilma Meneses, Department of Social and Health Services

Commissioner Cami Feek, Employment Security Department

Taylor Linke, Health Care Authority

Madeleine Foutch, Representative of a union representing LTC workers Brenda Charles-Edwards, Individual receiving LTSS #1, or designee

Ruth Egger, Individual receiving LTSS #2, or designee

Andrew Nicholas, Worker who is paying the premium (or will likely be

paying)

Rachel Smith, Representative of an organization of employers whose

members collect the premium

John Ficker, Adult Family Home Providers Representative

Laura Cepoi, AAA Representative

Peter Nazzal, Home Care Association Representative

Michael Tucker, Representative of an organization representing retired

persons



Lauri St. Ours, Representative of an association representing SNF/ALF providers

Guest **Speakers:**

Ben Veghte (DSHS), Chris Hanak (WSIB), Matt Buelow (ESD), Kristen Maki (DSHS), Travis Fish (ESD), Bea Rector (DSHS), Paul DesJardien (ATG), Yvonne Hayward (Pacific Life), April Amundson (ESD), Jeff Beligotti (New York Life), Andrea Meewes Sanchez (DSHS)

- Please Read: Supplemental Private Long-Term Care Insurance Workgroup Report
 - Open Public Meetings Act Training Materials
 - 04/18/2022 Commission meeting minutes

Meeting Goals:

- 1. Approve 04/18/2022 Commission meeting minutes
- 2. Receive update on Commission workgroups
- 3. Receive update from Supplemental Private LTC Insurance workgroup
- 4. Receive update on WSIB Investment Plan
- 5. ESD presentation about making the Commission aware of inconsistencies between PFML "CBA" and WA Cares
- 6. Form workgroup on premium enforcement authority and process and documentation for ensuring accurate premium collection from selfemployed
- 7. Communications and Outreach Activities
- 8. Provide input on agenda for next Commission meeting on September 13

Time	Topic	Commission Action	Lead
12:45 – 1:00 15 minutes before meeting	Technology Check and e-Coffee	Virtual meeting will be open for all panelists. Test audio/video.	Secretary Meneses, Porsche Everson, and DSHS staff
1:00 – 1:15 15 minutes	Welcome and call to order Meeting Goals		Secretary Meneses
1:15 – 1:20 5 minutes	Consent Agenda 1. Minutes from 04/18/2022	Approve consent agenda.	Secretary Meneses



Time	Topic	Commission Action	Lead
1:20 – 2:20 60 minutes	New Business 1. Updates from Workgroups on Portability, Eligible Beneficiary Criteria, Private LTC Insurance Exemption Recertification/Rescinding, and Supplemental Private LTC Insurance	Receive Update	Ben Veghte, Andrea Meewes Sanchez and Bea Rector, DSHS; Senator Keiser; Yvonne Hayward, Pacific Life; Jeff Beligotti, New York Life
2:20 – 2:40 20 minutes	2. Update on Investment Plan	Receive update	Chris Hanak, WSIB
2:40 – 2:50 10 minutes	 Update on Shared Savings Waiver for Centers for Medicare and Medicaid Services 	Receive Update	Bea Rector, DSHS
2:50 – 3:00 10 minutes	Break		
3:00 – 3:05 5 minutes	4. Open Public Meetings Act Training Reminder –	Receive information	Paul DesJardien, ATG
3:05 – 3:15 10 minutes	5. Expiration of the Collective Bargaining Agreement (CBA) clause for PFML and impact on employer reporting for PFML and WA Cares	Receive Update	Matt Buelow, ESD



Time	Topic	Commission Action	Lead
3:15 – 3:25 10 minutes	 Enforcement authority to collect premiums and documentation/process for reporting self-employment income 	Create Workgroup	April Amundson, ESD; Ben Veghte, DSHS
3:25 – 3:45 20 minutes	Old Business 1. Communications and Outreach Activities -	Receive Update	Ben Veghte and Kristen Maki, DSHS; Travis Fish, ESD
3:45 – 3:55 10 minutes	Public Comment	Receive public comment	Porsche Everson
3:55 – 4:00 5 minutes	 Review Agenda for September meeting Update on new actuarial baseline analysis (Office of the State Actuary) Potential pilot project in early 2026 to prepare for benefit implementation Report out from Commission workgroups and review of policy options Set 2023 meeting schedule Wrap-up Action items review Adjourn 	Provide input	Secretary Meneses

ACTION ITEMS



Who?	Does What?	By When?