

Long-Term Services and Supports (LTSS) Trust Commission

Wednesday, July 10, 2024 1:00 - 4:00 p.m.

This meeting is entirely virtual. To attend via Zoom Webinar, please click the link: https://dshs-wa.zoom.us/j/89878703085?pwd=dVFYZVNpSVZaT2hYV3pXRHFLYVhIQT09

Dial by location: +1 253 215 8782 US (Tacoma)

Webinar ID: 898 7870 3085

Passcode: 333812

LTSS Trust Commission Members:

Senator Karen Keiser

Representative Paul Harris Senator Judy Warnick

Representative Frank Chopp Representative Nicole Macri

Senator Steve Conway Senator Curtis King

Representative Bryan Sandlin

Secretary Jilma Meneses, Department of Social and Health Services

Commissioner Cami Feek, Employment Security Department

Taylor Linke, Health Care Authority

Madeleine Foutch, Representative of a union representing LTC workers

Mark Stensager, Individual receiving LTSS #1, or designee Ruth Egger, Individual receiving LTSS #2, or designee

Vacant, Worker who is paying the premium (or will likely be paying) Rachel Smith, Representative of an organization of employers whose

members collect the premium

John Ficker, Adult Family Home Providers Representative

Laura Cepoi, AAA Representative

Peter Nazzal, Home Care Association Representative

Cathleen MacCaul, Representative of an organization representing retired

persons

Lauri St. Ours, Representative of an association representing SNF/ALF

providers

Guest **Speakers:** Porsche Everson (Facilitator), Ben Veghte (DSHS), Andrea Meewes-Sanchez (DSHS), Luke Masselink (OSA), Ibrahim Dembele (ESD), Annie Gunnlaugsson (Milliman)

- **Please Read:** 5/1/2024 Commission meeting minutes
 - Draft Minimum Provider Qualifications
 - Written Correspondence for Public Comment



Meeting Goals:

- 1. Listen to Understand Respectfully
- 2. Approve Consent Agenda
- 3. Receive Finance Update
- 4. Report out and Vote on Third Option for Paying Family Caregivers
- 5. Report out from Minimum Provider Qualifications Workgroup
- 6. Report out from Provider Payment Maximums Workgroup
- 7. Report out from Contingency Planning Workgroup

Time	Topic	Commission Action	Lead
1:00 – 1:10 10 minutes	Welcome and call to order		Secretary Meneses (air travel) or Cami Feek
1:10 – 1:15 5 min	Meeting Goals	Receive Update	Secretary Meneses (air travel) or Cami Feek
1:15 – 1:20 5 minutes	• Minutes from 5/1/2024 Commission Meeting	Approve consent agenda – Action	Secretary Meneses (air travel) or Cami Feek
1:20 – 1:30 10 minutes	WA Cares Fund Program Refresh		Andrea Meewes Sanchez, DSHS
1:30 – 1:50 20 minutes	1. Finance Update	Receive Update	Luke Masselink, OSA; Ibrahim Dembele, ESD
1:50 – 2:10 20 minutes	2. Report out and Vote on Third Option for Paying Family Caregivers	Decide on Recommendations - Action	Andrea Meewes Sanchez, DSHS; Commissioner
2:10 – 2:40 30 minutes	3. Report out from Minimum Provider Qualifications Workgroup	Receive Update	Andrea Meewes Sanchez, DSHS
2:40 – 2:55 15 minutes	Break		



Time	Торіс	Commission Action	Lead
2:55 – 3:20 25 minutes	4. Report out from Provider Payment Maximums Workgroup	Receive Update	Andrea Meewes Sanchez, DSHS; Annie Gunnlaugsson, Milliman
3:20 – 3:30 10 minutes	5. Report out from Contingency Planning Workgroup	Receive Update	Ben Veghte, DSHS
3:30 – 3:45 15 minutes	Public Comment	Receive public comment	Porsche Everson
3:45 – 4:00 15 minutes	Review Agenda for September 11 meeting	Provide input	Secretary Meneses (air travel) or Cami Feek
	Action items reviewAdjourn		

ACTION ITEMS

Who?	Does What?	By When?
	I .	



Who?	Does What?	By When?